Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Myspace button
Linkedin button

Zo kan het ook – nieuwe CEO USG People

‘Zo kan het ook…’ was een slogan van SNS bank om aan te geven dat het persoonlijker kan. En die slogan is ook van toepassing op de wijze waarop de nieuwe CEO van USG People zich op zijn eerste werkdag presenteerde aan alle personeelsleden. Door een filmpje op te nemen waarin hij (Herman van Campenhout) zich voorstelt aan het personeel en zichzelf daarmee gelijk op persoonlijke wijze laat zien aan een groep die hij fysiek nooit en te nimmer in korte tijd op dezelfde persoonlijke wijze zou kunnen benaderen. Veelbelovend. Want in een ‘people’s business’ is juist personal touch een belangrijke factor.
 
Dat hij daarmee in elk geval bij aanvang punten scoort bleek zowel uit de interne als externe reacties. Veel medewerkers zagen zich in hun nieuwsgierigheid naar de nieuwe topman positief bevredigd. Het feit dat hij bovendien de moeite had genomen om het filmpje op te nemen in meerdere talen (naast Nederlands ook in het Engels, Spaans en Duits) was de onderstreping van het gevoel dat hier werkelijk moeite was gedaan om het personeel serieus te nemen.

Filmpje kijken in de diverse talen:
NL: http://www.usgpeople.com/hvcnl
Duits: http://www.usgpeople.com/hvcde
Spaans: http://www.usgpeople.com/hvces
Engels (frans ondertiteld): http://www.usgpeople.com/hvcfr

Nieuwe trend: Naast het eigen personeel zijn er ongetwijfeld meer stakeholders die graag op meer persoonlijke wijze kennis zouden maken met deze of andere topbestuurders. Want ‘personal’ of liever gezegd personal branding is een onmiskenbaar een nieuwe trend. Media als Twitter, LinkedIn en Facebook lenen zich hier uitstekend voor en worden vanuit marketingprofessionals innig omarmd als nieuwe methoden voor branding. Tot op heden is echter het aantal topbestuurders dat hieraan mee doet uiterst summier, met uitzondering van de politiek waar inmiddels de meeste lijsttrekkers actief aan het twitteren zijn (Femke Halsema, Maxime Verhagen, Rita Verdonk en Geert Wilders zijn maar een paar van de bekende voorbeelden).

Lees het hele artikel op HR Professionals (Door: Henk Ritmeester)

Print, mail of deel dit artikel:
  • Print
  • PDF
  • email
  • Add to favorites
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Google Bookmarks

Tags:

Leave a Reply

* Copy this password:

* Type or paste password here:

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes